Styrelse


 • Mikkel Sandvik

  Styrelseordförande

  Mikkel har varit koncernchef för Mestergruppen sedan 2014. Han har lång erfarenhet från byggvarubranschen och har tidigare varit VD för bland annat Dooria AS. Mikkel  har även varit koncernchef för Luxo ASA och Business Development Manager på Laerdal Medical.

 • Thommy Nilsson

  Styrelseledamot

  Thommy har en lång erfarenhet från olika ledande befattningar primärt inom B2C och företag inom den nordiska retail marknaden. Thommy har de senaste dryga 10 åren arbetat professionellt som styrelseordförande och styrelseledamot för bland annat JC, Hemmakväll, Bianco Footwear i Danmark, XXL, Norge Life i Sverige, Norge och Finland. Thommy sitter i styrelsen för XL-BYGG sedan 2017 och tillträdde som ordförande 2018.

   

 • Björn Peterson

  STYRELSELEDAMOT

  Björn är VD och ägare till XL-BYGG Norrby Trä som har anläggningar i Borås och Göteborg. Har arbetat och drivit detta företag i över 40 år. Har även en bakgrund inom byggindustrin och har tidigare erfarenhet i Byggtryggs styrelse, föregångaren till XL-BYGG. Sitter även med i XL-BYGGs kedjeråd. Björn har suttit i Mestergruppens styrelse sedan 2019.

 • Olof Nyberg

  STYRELSELEDAMOT

  Olof är femte generationens trävaruhandlare och är VD och delägare i familjeföretaget Hans Anders Bygg AB vars rörelse går under namnet XL-BYGG Hans Anders . XL-Bygg Hans Anders driver 6 anläggningar i Malmö , Skurup, Ystad , Simrishamn , Veberöd och Höör . Olof har även suttit i Byggtryggs, tidigare XL-BYGGs, styrelse . Sitter även med XL-Byggs kedjeråd och har suttit i Mestergruppens styrelse sedan 2019.

   

 • Håkon G. Kristiansen

  STYRELSELEDAMOT

  Håkon är Strategidirektör på Mestergruppen AS i Norge. Håkon har tidigare varit Senior Investment Manager på Ferd, Director Raw Materials på Orkla Brands samt analytiker på EY. Håkon har en Master of Arts i Business Studies från The University of Edinburgh (2004). Håkon har därtill gått på The University of Texas i Austin (2003). Håkon har suttit i Mestergruppens styrelse sedan 2019.

 • John Davidsson

  STYRELSELEDAMOT

  John är femte generationen handlare och driver idag Bolistbutikerna Harås Byggvaror och Lysekil Trä. Han är utbildad civilekonom på Internationella Handels Högskolan i Jönköping. John har suttit i BOLIST styrelse sedan 2015 och i Mestergruppens styrelse sedan förvärvet av Bolist 2020.

 • Niklas Larsson

  SUPPLEANT

  Niklas är VD och ägare till XL-BYGG Falkenberg sedan 2010. Niklas är även ägarerepresentant i XL-BYGGS kedjeråd och ordförande i XL-BYGGs sortimentsråd. Niklas har varit styrelsemedlem i XL-BYGG och Byggtryggförbundet sedan 2015 och sitter i Mestergruppens styrelse sedan 2019.

 • Marcus Ebelvod

  SUPPLEANT

  Marcus är fjärde generationens handlare och driver idag XL-BYGG butikerna XL BYGG Karlshamn och XL BYGG Mjällby. Han är utbildad ekonom på ekonomiska institutet och har även genomfört en rad olika ledarskapsutbildningar inom organisationen. Marcus har suttit i XL-BYGG och Byggtryggförbundets styrelse från 2010 och därefter i Mestergruppens styrelse sedan 2019. 

   

 • Örjan Aronsson

  SUPPLEANT & STYRELSEOBSERVATÖR

  Örjan är VD och ägare till BOLIST Axel P.  och BOLIST MekService i Ed. Han är andra generationens handlare och tog över MekService 1996 och köpte Axel P. 2004. Örjan är även delägare i tillverkningsföretaget Havd Group Purtech AB som tillverkar formgjuten polyuretan. Örjan har under åren genomfört ett antal utbildningar inom sälj, ledarskap, ekonomi och styrelsearbete.