Styrelse


 • Mikkel Sandvik

  Styrelseordförande

  Mikkel har varit koncernchef för Mestergruppen sedan 2014. Han har lång erfarenhet från byggvarubranschen och har tidigare varit VD för bland annat Dooria AS. Mikkel  har även varit koncernchef för Luxo ASA och Business Development Manager på Laerdal Medical.

 • Thommy Nilsson

  Styrelseledamot

  Thommy har en lång erfarenhet från olika ledande befattningar primärt inom B2C och företag inom den nordiska retail marknaden. Thommy har de senaste dryga 10 åren arbetat professionellt som styrelseordförande och styrelseledamot för bland annat JC, Hemmakväll, Bianco Footwear i Danmark, XXL, Norge Life i Sverige, Norge och Finland. Thommy sitter i styrelsen för XL-BYGG sedan 2017 och tillträdde som ordförande 2018.

   

 • Håkon G. Kristiansen

  STYRELSELEDAMOT

  Håkon är Strategidirektör på Mestergruppen AS i Norge. Håkon har tidigare varit Senior Investment Manager på Ferd, Director Raw Materials på Orkla Brands samt analytiker på EY. Håkon har en Master of Arts i Business Studies från The University of Edinburgh (2004). Håkon har därtill gått på The University of Texas i Austin (2003). Håkon har suttit i Mestergruppens styrelse sedan 2019.

 • Rickard Pettersson

  STYRELSELEDAMOT

  Rickard är VD och ägare till XL-BYGG Sten & Son som har sin anläggning i Enköping. Rickard är andra generation i XL-BYGG Sten & Son som under 2023 fyllde imponerande 125 år. Utöver detta har han ett stort bolagsengagemang och sitter som VD, ordförande och styrelseledamot i flertalet andra bolag. Rickard är även med i XL-BYGGs kedjeråd.

 • John Davidsson

  STYRELSELEDAMOT

  John är femte generationen handlare och driver idag Bolistbutikerna Harås Byggvaror och Lysekil Trä. Han är utbildad civilekonom på Internationella Handels Högskolan i Jönköping. John har suttit i BOLIST styrelse sedan 2015 och i Mestergruppens styrelse sedan förvärvet av Bolist 2020.

 • Mats Larsson

  STYRELSELEDAMOT

  Mats är tredje generationens färghandlare och delägare i Happy Homes-butikerna i Umeå och Skellefteå. Mats har arbetat i branschen i drygt 30 år och har suttit med i Happy Homes styrelse sedan 2013 och varit ordförande sedan 2020.

 • Sören Fredriksson

  SUPPLEANT

  Sören har arbetat drygt 30 år inom XL-BYGG och är sedan 2015 delägare i XL-BYGG Norrby Trä & Byggvaror. Sören arbetar idag som platschef och sitter även med i XL-BYGGs sortimentråd.

 • Örjan Aronsson

  SUPPLEANT

  Örjan är VD och ägare till BOLIST Axel P.  och BOLIST MekService i Ed. Han är andra generationens handlare och tog över MekService 1996 och köpte Axel P. 2004. Örjan är även delägare i tillverkningsföretaget Havd Group Purtech AB som tillverkar formgjuten polyuretan. Örjan har under åren genomfört ett antal utbildningar inom sälj, ledarskap, ekonomi och styrelsearbete.

   

   

 • Niclas Oden

  SUPPLEANT

  Niclas har varit färghandlare i över 20 år och har dessförinnan arbetat som konsult inom detaljhandeln med fokus på utbildning och utveckling. Niclas driver Happy Homes butik i Västerås och har styrelseledamot inom kedjan från 2005 till 2020.