Om Mestergruppen AS i Norge

Mestergruppen AS är en av Skandinaviens största koncerner inom byggvaruhandel, huskedjedrift och egendomsutveckling. Vårt mål är att vara förstahandsvalet för bostadsbyggare och byggmaterialhandlare 

Mestergruppen  äger de norska byggvarukedjorna Byggtorget, Byggeriet, Ski Bygg och XL-BYGG som tillsammans utgör omkring 220 byggvaruhandlare över hela Norge, samt huskedjorna Mesterhus, Systemhus, Nordbohus och Blink Hus som sammanlagt har över 300 medlemsföretag. I Sverige äger Mestergruppen även byggvarukedjorna XL-BYGG, Bolist och Järnia – som tillsammans har runt 270 byggvaruhandlare. Utöver detta driver också koncernen fastighetsutveckling inom Mestergruppen Eiendom och erbjuder arkitekt- och rådgivningstjänster inom Mestergruppen Arkitekter. Företagsgruppen är en av landets största stugtillverkare, med kända varumärken som Saltdalshytta och Røroshytta i portföljen – samt en ledande takstols- och precut-tillverkare genom Pretre.

Mestergruppen har Ferd AS som sin största ägare, men medlemmarna i de olika kedjorna utgör en betydande del av koncernens aktieägare. Ferd är ett familjeägt investeringsbolag som fokuserar på värdeskapande ägande i företag och finansiella investeringar.

Mestergruppen AS omsättning uppgår till omkring 14.0 miljarder NOK.

Läs mer på Mestergruppen AS på hemsida här.