Om Mestergruppen AS i Norge

Mestergruppen AS är en av Skandinaviens största koncerner inom byggvaruhandel, huskedjedrift och egendomsutveckling. Vårt mål är att vara förstahandsvalet för bostadsbyggare och byggmaterialhandlare 

Mestergruppen äger de norska byggvarukedjorna Byggtorget, Byggeriet och XL-BYGG som tillsammans utgör omkring 220 byggvaruhandlare över hela Norge, samt huskedjorna Mesterhus, Systemhus, Nordbohus och Blink Hus som sammanlagt har över 300 medlemsföretag. I Sverige äger Mestergruppen även byggvarukedjorna XL-BYGG, BOLIST, Happy Homes och Colorama – som tillsammans har runt 275 byggvaruhandlare och 170 butiker inom färgfackhandeln. Utöver detta driver också koncernen fastighetsutveckling inom Mestergruppen Eiendom och erbjuder arkitekt- och rådgivningstjänster inom Mestergruppen Arkitekter. Företagsgruppen är en av landets största stugtillverkare, med det kända varumärket Saltdalshytta i portföljen – samt en ledande takstols- och precut-tillverkare genom Pretre. I portföljen ingår även Malorama, Norges ledande aktör inom försäljning och distribution av måleri- och ytskiktsprodukter och under 2022 blev VVS Norge en del av koncernen. 

Mestergruppen har Ferd AS som sin största ägare, men medlemmarna i de olika kedjorna utgör en betydande del av koncernens aktieägare. Ferd är ett familjeägt investeringsbolag som fokuserar på värdeskapande ägande i företag och finansiella investeringar.

Mestergruppen AS omsättning uppgår till omkring 20.0 miljarder NOK.

Läs mer om Mestergruppen AS här.