XL-BYGG fortsätter sin tillväxtresa och öppnar 2023 starkt

28 februari 2023

Nya siffror visar på att byggmaterialhandelns försäljning på jämförbara butiksenheter ökade med 3,2 procent i januari jämfört med samma månad 2022. XL-BYGG fortsätter sin starka tillväxtresa och ökade med 13,6 procent mot marknaden under samma period och stärker därmed sin position.

XL-BYGG hade även ett starkt 2022 och presterade bättre än marknaden, senast med 8 procent i december. En del av de framgångsrika resultaten ligger i att proffsförsäljningen hade en stark period och man såg en ökning på marknaden med 11,9% medan XL-BYGG hade en ökning med 23,0 % mot föregående år på jämförbara enheter.

-Vi har stora tillväxttal jämfört med marknaden, mycket tack vare vår strategi som ger tydliga resultat. Vi har gjort ett segmenteringsarbete och en tydlig varumärkesförflyttning mot att vara proffsens hemmaplan och vi ser att det har skapat starka resultat, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

Utöver fina resultat på jämförbara enheter fortsätter XL-BYGG sin tillväxtresa med att välkomna nya medlemmar som bidrar med ny volym och med att stärka den geografiska täckningen, men också att förstärka kedjans affärsmodell och DNA som bygger på de lokala entreprenörerna som tillsammans bidrar till den rikstäckande kedjan.

-Vi har en tydlig plan på att fortsätta växa och välkomna nya medlemmar, och vårt mål är att nå en omsättning för XL-BYGG på 7 miljarder till utgången av 2023 och stärka vår position som marknadsledande. Vi arbetar hela tiden för att skapa bättre affärer för våra medlemmar och det innebär bland annat att kontinuerligt utveckla våra leverantörsavtal för att kunna erbjuda marknadens bästa villkor, säger Carl Littlewood.